The Lamb lies down on Valtakatu

Genesiksen ”the lamb lies down on broadway”, vuoden 1974 tupla-albumi on yksi progen merkkipaaluista. Teemmalevy, jonka Genesis itse esitti livenä vain 120 kertaa, minkä jälkeen Peter Gabriel lähti bändistä soolouralle: tästä on enää vaikea pistää paremmaksi…

Afterglow:n ohjelmistoon on alusta asti kuulunut muutamia kappaleita tältä levyltä: Anyway, In the Cage, Hairless heart/countin out time ja The light dies down ovat olleet mukana aivan ensimmäisestä keikasta lähtien. Vaan voisiko albumin esittää kokonaisuutena? Lyhyt keskustelu bändin kesken: Erkka: ”lapsuuden unelma heti albumin ilmestyttyä oli soittaa se läpi”. Motivaatio siis kunnossa, joten harjoittelemaan. Kappale kerrallaan settilista laajeni: Carpet Crawlers, Lamia, Lilywhite Lilith, ja Back in NYC tulivat mukaan 2009, seuraavana vuonna loput, nimibiisi ja Slippermen ensiksi, sitten loput. Mellotron oli tämän kokonaisuuden osalta merkittävä, myös RMI-sähköpianosoundi tarvittiin. Syksyllä 2010 näytti jo hyvältä, viimeiset puuttuat palaset saatiin loksahtamaan kohdalleen joulun välipäivinä 2010. Keikka heti perään, Bar Koodissa tammikuussa 2011.

Aloitusbiisinä keikoilla on jo pitkään toiminut ELP:n ”Jerusalem”, siihen perään Lamb kahtena settinä: puoliaika siihen kohtaan missä vinyylilevy otetaan lautaselta ja toinen levy pannaan soimaan. Teos menee tosiaan 4:nä yhtenäisenä pätkänä ilman suurempia välispiikkejä. Konsertti onnistui, Encore:ksi soitettiin tietysti Firth of Fifth. Backstage:lla Erkka ihmetteli: soitettiinko me se tosiaan läpi? Konsertti taltioitiin 24- raitaisena, lisäksi se kuvattiin 4:llä videokameralla. Parhaat palat editoitiin ja julkaistiin Youtubessa.

Wikipedia tietää kertoa, että Genesiksen lisäksi Lambin on kokonaisuutena esittänyt vain muutama bändi maailmalla: ReGenesis (2001), The Musical Box, (Quebec, Canada, 2004), Nick DeVigilio (2009)

Liittyvät kuvat:

Vastaa