Afterglow

Progressive since 1987

This content shows Simple View


Post Format Status

Coronavirus, eli miten keikat siirtyvät nettiin.

March 26, 20205:19 pm

Afterglow kantaa kortensa kekoon musiikin siirtyessä nettiin. Julkaisemme nyt keväällä kerran viikossa videotallenteen youtubessa, niin kauan kuin "tavaraa riittää". Ensi-illat perjantaisin, heti iltapäivällä. Seuraavana jonossa kesällä 2015 Sataman tähdessä unplugged- keikalla taltioitu Camelin "spirit of the water". https://www.youtube.com/watch?v=JisQq_MerlA Tsekkaa toki aikaisemmat julkaisut kanavalta myös.


Uusi video julkaistu!

January 7, 20204:50 pm

Joulun 2019 jälkeen valmistui syksyn aikana kuvattu videotuotanto "Entangled". https://www.youtube.com/watch?v=wmxf5cdIkRs Videon soundtrack on vuodelta 2013. Tämän äänitteen alkuperäinen tarkoitus oli testata kappaleen sopivuutta unplugged- settilistalle. Jotenkin vain pääsi projekti karkaamaan käsistä, siihen kertyi 9 kielisoittimen kerrostuma plus Theremin, Taurus ja Mellotron. On sitä toki keikoilla soitettu muutaman kerran tuon demon ajoilta, ensimmäinen veto kesältä 2012 "afterglow 25v" juhlakeikalta puistopaviljongin stagella. Playback- kuvaukset ovat syksyltä 2019, kuvauspaikkana Mansikkanokan puisto Kemissä. Revontuli-video on syksyltä 2015, sama kuvauspaikka. Theremin- soolo on konsertista Tornion musiikkitalolla syksyllä 2013. Trick of the tail on Genesiksen aikajanalla ensimmäinen, jossa Peter Gabriel ei ole solistina. Samalla se on tältä aikajanalta viimeinen, jonka materiaala löytyy Afterglow:n settilistalta (nimikkobiisi eli "Afterglow" muodostaa toki poikkeuksen tähänkin sääntöön). Muut poiminnat tältä albumilta ovat tietysti "Trick of the tail" sekä "Ripples"  


Afterglow in the park

June 13, 201910:17 am

Kesälle 2019 on tarjolla ulkoilmakeikka.  Esiinnymme "easy living Kemi"- festareilla 14.7  sisäsataman lavalla. Ohjelmistossa on tällä kertaa Genesiksen materiaalia 1970-luvun alusta, Nursery Cryme ja Foxtrot- albumeilta. Kemin kaupungin ja sataman ravintoloiden järjestämään tapahtumaan on vapaa pääsy. Showtime 16:00. Setti kestää n. puolitoista tuntia. Easy Living festarit jatkuvat klo 18 läheisellä Katariinan terassilla kesäteatterin merkeissä, myöhemmin illalla (klo 20) alkavat juicerock- jamit. Poimintoja settilistalta: Koska keikka on sisäsatamassa, meri on tärkeä elementti siihen viittaa mm. viikinkikuningas Knutin tarina (Canute and the coastliners). Vuoroveden pysäyttäminen ei kuninkaalta onnistunut, vaan valtaistuin upposi aaltoihin.  Myrskyävällä merellä piipahdetaan myös "Seven stones"- biisissä. "The musical boxW nousee tällä keikalla ensimmäistä kertaa yleisön kuultavaksi, vaikka sen harjoittelu on alkanut jo 80-luvun puolella.