Afterglow

Progressive since 1987

This content shows Simple View


Ville V – vocals and acoustic guitar

Copyright 2012 Seppo Rintala
Copyright 2012 Seppo Rintala

 

 

Liityin yhtyeeseen tammikuussa 2003, kun Alfa kysyi olisiko kukaan moniraitaäänityskurssilainen halukas kokeilemaan laulamista Afterglow’n kesän 2001 äänitysten lomaan. Nostin kätöseni ylös, koska olin vähin pidellyt mikrofonia aiemminkin, ja se kannatti. Viisut tuolloin olivat Emerson, Lake & Palmerin “Jerusalem”, Genesiksen “Firth Of Fifth”, “Cinema Show” ja “Light Lies Down On Broadway – Riding The Scree”. Ensimmäinen “keikkani” Afterglow’n riveissä olikin Audiopajan studiossa saman tammikuun aikana. Saman vuoden syyskuussa olinkin Afterglow’n kanssa lavalla Kemin Paapuurissa polvet täristen jännityksestä, ja silmät kiinni. Keikka oli silti mahtava, yleisö oli loistava, ja tunnelmaa saattoi leikata veitsellä tiheytensä vuoksi.

Progressiivisen rockin laulaminen vaati aivan erilaista tekniikkaa kuin aiemmin karjumani punkinsekainen noisecorerock, jota olin murjonut autotalliyhtyeessä nimeltä SM. Tämän olen tullut oppimaan, etenkin kun Afterglow’n periaate on toistaa progressiivisen rockin helmiä alkuperäisessä asussaan. Sävellajeista ei esimerkiksi lipsuta helpotuksia etsimässä.

Päivitys 31.1.2018

Nyt olen ollut bändissä mukana 15 vuotta, mikä tuntuu uskomattomalta. Laulun lisäksi soitan nykyisin kitaraakin ja tietysti erilaisia helistimiä. Viime vuosi 2017 oli hieno. Suvirock 2017, Sataman tähti Kemin venetsialaisissa, 30-vuotisjuhlakeikka Kemin Corner Innissa ja vielä Suomi 100+ -keikka Olutravintola Poltteessa. Jokainen keikka oli menestys. Suvirockissa muistelimme Suomi 100 -teemassa Suomi-progea, listalla oli Matti Järvistä, Tabula Rasaa, Wigwamia ja tietysti Sibeliusta.

 
top